San Perdo de Atacama – megérkezés és sandboarding

San Pedroba érkezést ismét szálláskereséssel kezdtük, ahol kicsit elkeseredve tapasztaltuk, hogy minden szállás legalább 8000 Peso éjszakánként, szerencsére azért itt is sikerült szállást találni 6000 Pesoért.

Elindultunk a hostellel teli utcán és sorra jártuk az olcsóbb helyeket, mikor már majdnem belenyugodtunk, hogy 8000 alat ugyse lesz semmi, egy lány megszólított minket, hogy szállást keresünk e? Mondtuk igen mire ő útbaigazított a nagybátyja hostlelébe, ami a fő utcától arrébb, de legalább jó áron volt. Igaz ebben nem volt benne a reggeli, de kényelmes kanapék sorakoztak a kertben, ahol boldogan irogattunk.

Tanulság: Valósszínű az árak felmennek egyik évre a másikra, főleg a LP-ben szereplő hostelek drágulnak a legjobban, hiszen minden túrista ezt keresi fel először, de ha igazán akar az ember, akkor tud találni olcsó helyet.

Ahol mi szálltunk meg: Paniri Hostal, 87 Tocopilla Road, San Pedro de Atacama. recepcion@hostalpaniri.com

Első itt töltött napunk csak irogatással, míg másnap egy új sport, a Sandboard (ugyan az, mint a snowboard, csak ezt homokban csinálják, nem pedig havon) elsajátításával telt.
Silviu nem tartott velünk, mert mikor legutóbb sielt (kb 13 éve) eltörte a lábát, így nem vágyótt hasonló élményekre.
Iunina és az én legutóbbi sielésem is kb ekkor volt, de mi motiválva vártuk a kalandot. Ugyan snowboardozni még egyikőnk se snowboardozott, de azt mondták ez nem probléma.

Az élmény felejthetetlen volt. Gyorsan siklottunk le a homokbuckákon napszemüvegben és rövidnadrágban, ha estünk se volt vészes vagy fájdalmas. Ugyan a homokdűnékre való felgyaloglás igen fárasztó volt, de még így is az egyik legjobb sportnak tartom a homokdeszkázást a világon.

Pár óra csúszkálás után a naplementét a közeli Valle de la Luna avagy Hold Völgyben néztük meg. A hírdetésben az állt: Tegyél egy sétát a holdon! Hát hívogatónak hangzott. Azért hívják Hold Völgynek, mert a kövek és sziklák olyan alakzatot formálnak, mint a holdon. A látvány érdekes volt, s egy sziklára felmászva gyönyörű naplementét csodálhattunk meg. Az idő elég szeles volt, így nem maradtunk sokáig, csak még elkortyolgattuk jól megérdemelt chilei sörünket. Éjszaka nem kellett minket altatni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s