Pucon, avagy egy kis hegyi falu a vulkán lábánál

Pucon és Villarica városok közül az elsőt választottuk, mert az utazó biblia szerint több lehetőség van itt szállást találni és több turista fordul meg. Villaricán kersztül haladt buszunk, ami szinén egy éjjszakai járat volt és amire rutinosan a Semi Cama osztályra vetünk jegyet, ám a sofőr az első megállónál szólt, hogy van 3 hely lent a Cama osztályon és ha gondoljuk menjünk le. Örültünk, hogy ilyen rendes emberekkel akad össze a sorsunk és hogy ingyen lemehettünk. Pullman busztársasággal utaztunk 12.000 Pesoért. A busz kényelmes volt és reggelire kaptunk kekszet és üdítőt.

Szóval Villaricába érkezve egy tipikus várost láttunk, ám mikor megérkeztünk Puconba egy faluban találtuk magunkat, ismét csak egy pár utcából állva. Meg is fodult a fejünkben, hogy lehet összekevertük a két várost de mivel már késő volt visszafordulni, így elindultunk szállást keresni.

Alig sétálltunk pár perce, mikor megszólított minket egy bácsi, hogy szállást keresünk e. Megmutatta az ő hostelét, ami 2 lakrészből állt. Egyikben ő és felesége lakott, 3 szobával, konyhával, míg a másikban 2 szoba volt saját konyhával és fürdővel. Mi megkaptuk a másik lakrészt, ahol csak 3an voltunk és ahol el is töltöttünk 3 éjjszakát. Minden nap főztünk és teáztunk a meleg lakásban. A tulaj nagyon segítőkész volt, elmagyarázta mit hol találunk és mikor este elmentünk az éjjszakai fürdőzésre, ott várt minket az ajtóban éjjfélkor, hogy biztos legyen benne, hogy éppségben megérkezünk. A szokásos 6000 Pesot fizettük fejenként reggeli nélkül. A hostelt Wohlengerg-nek hívják, ez volt az eslő hostel a Jac busztársaság után.

Puconba való érkezésünket nem bántuk meg, mert gyönyörű kis hegyi faluról van szó, tóval és csodálatos kilátással a Villarica vulkánra. Minden megtalálható, amire csak szüksége lehet az embernek, bolt, fagyizó, étterem, túraszervező irodák stb. S ha valaki egy nyugodt pár napot szeretne eltölteni messze a város zajától, akkor ez egy tökéletes célpont. A nyugalom mellett, még remek programok közül is lehet választani.

Ahogy említettem első este egy melegforráshoz mentünk fürdeni, ahol 5 különböző medence volt mesterségesen kialakítva, de termszetes forrásvízzel 🙂 Itt már volt öltöző, ami ugyan nyitott és fűtetlen volt, de a célnak megfelelt. Gyorsan be is ugrottunk a legmelegebb vízbe, ám 5 perc után nem birtuk tovább, ki kellett jönnünk. Szerencsére volt hideg zuhany és egy folyó is mellettünk, ahol a vállakozó kedvűek merültek, köztük Iunia és Silviu is. Én inkább csak kintről hallgattam ahogy „külső erőket hívnak segítségül” 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s