ECO Yoga Park folyt. – Vályogház építés, banán torta sütés és kertészkedés 5 fokban

Szóval rögtön ebéd után érkeztünk, s egy kis napon való olvasás után élvezhettük is első yoga óránkat majd első vacsoránkat, ami krumpliból, rizsből, répából és valami zöld  zöldség gombócból állt (mit utóbb kiderült mángold névre hallgat a zöldség), s akármennyire unalmasnak is hangzik, de finom volt 🙂

A parkban különböző vegetáriánus ételek válltogatták egymást, s legtöbbjükre azt mondtuk: „Ilyet még sosem ettem”. És ez nem csak az étel fajtájára vonatkozik, hanem az ízére is. Sikerült pár napot a konyhában eltöltenem és megfigyelni hogyan és mivel főznek. A titok legtöbbször nem volt más mint szeretet, áldás és egy kis curry por J Szinte minden töldség kis olajban és curryvel volt megszórva. Még a tészta alapba is curryt raktak, ami rendkívül jó ízt kölcsönzött az ételeknek. Emellett nem ettünk semmit, ami nem volt megáldva. Eszembe is jutott, hogy dédimamám mindig kereszet rajzolt a kenyérre mielőtt felvágta (vajon véletlen?). Nagyon so mángoldot, rukolát, paradicsomot, céklát, krumplit és házi készítésű cipót ettünk. Volt banánkenyér is, ami egyszerűen csak isteni volt. A sült alma is sokszor volt asztalon különböző formában. Péntek esténként pedig pizza party volt, amit a szomszéd bácsi jött készíteni. Az egész pizzán csak paradicsomszósz (persze házi készítésű) paradicsom karika és sajt volt, de még soha életünkben nem ettünk ilyen finomat. Még a hús imádók is azt mondták, hogy isteni! Saját kreálmányunk a szomszéd farmról hozott joghurt egy kis dulce de lechével összekeverve…. magában egy desszert!

Másnap 7kor már a konyhában voltunk reggelit készíteni. Sült alma, banán, mandarin és házi zsömle formájában. A Hare Krisna muzsika szólt, míg a 10 szorgos emberke 1 óra alatt összeállította eme étket és pucolt egy kis zöldséget ebédre. Azt hiszem még sosem esett ennyire jól a gyümölcs tál reggelire, mint most.

Reggeli után első feladatunk ház építés volt. Na nem a szokásos téglaházakra kell itt gondolni, hanem fából, nádból és sárból álló kis vityillókra. 4 nagy cölöpön áll a fa keretes ház, kólás müanyagdobozokkal szigetelve és náddal merevítve. Közé saras nádas ragacsot tapasztunk 3 rétegben a tetőre pedig nád kerül. Gyakorlatilag alig kell valamit is venni a ház elkészítéséhez, mert a legtöbb hozzávaló megtalálható a természetben vagy újrahasznosított.

Ebédre sütőtökkel és más zöldségekkel töltött bukta, cékla, rukola és sült krumpli volt. A házépítést Simon (31) vezette, aki Buenos Airesben lakikk és most 3 hónapra jött ide segíteni. Simon otthon azt tanítja a fittségre vágyóknak, hogy hogyan lehetnek jobban bizonyos sportokban. Barátnője is itt van vele, Ximena (26), aki Yogát tanít és akivel több délelőttött töltöttem el főzőcskézéssel.

Az ebéd utáni sziesztát Yoga követte. A parkban több yoga tanár tart órákat felválltva, így megismerve több stílust is, aminek mi nagyon örülünk. Mindenki Ximena stílusát kedvelte a legjobban, aki már kis kora óta Yogázik és aki jelenleg Művészi Yogát oktat. Thakur óráit is szerettük, aki sok yoga pozitúrát tanított nekünk de akinek óráit inkáb a sok nevetés miatt szerettük. Gyakori beszólásai a következk voltak: „Most egyan ez a póz, csak egy másik” (Now the same, but different); „méllyebbre de erőszak nélkülá” (deeper, but without forceing), „a másik oldalt csináltuk már?”, avagy némely nehezebb pozíció próbákozásánál: „ezt a pózt már 7 éve nem csináltam” J mit mondhatnék, egyszerűen csak imádtuk.

Mindenesetre a közel 30 órás Yoga kurzus (sokszor 2 óra volt 1 nap) sok újat tanított nekünk és nekem még jobban meghozta a kedvem a Yoga tanításhoz.

Következő posztban megtudhatjátok, mit is tanutunk a parkban eltöltött 18 nap alatt, s hogyan válltozott meg életszemléletünk…

 

Ha tetszett neked a bejegyzés, lécci osszd meg velünk véleményed, gondolataidat a ’Leave a Coment’ szövegre kattintva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s