Búcsú az ECO Yoga Parktól – a ’titok’, amikre rábukkantunk

Szóval így töltöttünk el 18 napot a napfényes parkban, ahol tél lévén a hőmérséklet lement néha 0 fok köré, ráadásul pont mikor a kertbe voltunk beosztva. Gyomláltunk, kapáltunk 5 fokban, miközben alig éreztük az ujjainkat. De persze azért jól éreztük magunkat, ittunk sok Mate-t és zenét hallgattunk. A konyhában való segítgetést is kipróbáltam, de azt hiszem a házépítes tetszett a legjobban. A végén már szépnek is mondható volt, amit a házon műveltünk ☺ iunia szinte midne nap a házon dolgozott, a végére már ő mutatta meg az újaknak, hogy mit kell csinálni. Silviu egy sajátos „üzletett kötött” Thakurral és ő inkább végig maszíozott mindenkit a parkban, mikor nem volt égető szükség rá máshol. Ennek persze mindenki rendkívül örült, s nagyon gyorsan ő lett az egyik kedvenc a parkban ☺

A mókás munka, a frissen sült cipó, banános süti, a vegetriánus étel és a yoga mellett a társaságot is nagyon élveztük. Mind az ott dolgozók, mind pedig a többi önkéntes kedves nyitot és barátságos volt. Érdekes módon a legtöbb önkéntes mind keresett valamit, valamit, ami megváltoztathatja az életüket, ami új motivációt adhat nekik avagy segít nekik az élet naposabb oldalát nézni. Régóta hiszünk benne, hogy nincsennek véletlenek, s az is biztos, hogy ez a 20 ott lévő önkéntes nem véletlenül került a parkba egy időben ☺ Egyik beszélgetés alkalmával szóbajött a 7th Path és hirtelen 14 ember gondolta úgy, hogy szeretné megtanulni a technikát, így hétvégenként 7th Path-t tanítottunk (http://www.7thpathselfhypnosis.com/), ami csak még tökéletesebbé tette az ott eltöltött időt.

Érdekes volt részese lenni ennek a csapatnak egy ideig és megfigyelni hogyan viselkednek a mindennapokban. Amit éreztünk az az odaadó szeret és nyitottság volt. Elfogadtak mindenkit olyannak, amilyen. Nagyon tetszett, hogy nem próbálták meg senki ráerőltetni hitüket, de ha kérdeztünk szívesen megosztottak velünk sokmindent. Voltak dvd-k és könyvek is, amit akárki levehetett a polcról és olvashatott vagy megnézhetett. Nagy hangsúlyt fektetek a vegetárianizmusnak és mások szeretetének, a becsületességnek és a jóságnak. S valahogy ezt mindenki könnyedén magáévá is tette. Például a parkban nem volt zárva soha egy ajtó sem, de senkinek eszébe sem jutott, hogy lopjon, vagy akár átverje a másikat. Mindenki segítő kész volt a másikkal szemben, és ha valaki esetleg elpicsorodott egy egy nehezebb pillnatban, rögtön legalább 3-5 ember vette őt körül nagy öleléssel. Az eltöltöt 18 napban nem csak egy új kultúrát, vallást ismertünk meg és barátokat szereztünk, hanem családot is. Az abban a 18 napban ott lévő önkéntesekkel olyan őszinte és szerető kapcsolatot alakítottunk ki, amit máshol még nem tapasztaltam ilyen rövid időn belül.

Nem csak ECO park fent tartást tanultunk, vagy Yogát, hanem azt is, hogy a világ tele van emberekkel akik keresnek valamit, akik várnak egy információra ami másoknak megvan, s az élet össze is hozza eme embereket csak nyitott szemmel és szívvel kell járni. A 3 hét alatt megfigyeltem ahogy az itt lévők hogyan segítenek egymásnak kölcsönösen és viszonzás várása nélkül. Például Paula segített Carmennek spanyolt tanulni, aki levágta Valeri haját, hogy használja, aki csinált karkötőt Julinak, aki pullóvert adott nekünk, akik tanítottak 7th Path Ön hipnozist Paulának… és így tovább. Ez a kör ment körbe és körbe. Azt hiszem a világ egy szebb hely lenne, aha z eberek folyton segítenének másoknak annak ellenére, hogy esetleg a másik nem tudja azt viszonozni. Azt monják tegyél meg mindent másoknak amit csak tudsz és ez a jóság majd visszajut hozzád valamilyen formában. Ebben már régóta hittem, de most példát is láttam rá.

A következő posztban álltalatok kédezett kérdésekre válaszolok.

Ha tetszett neked a bejegyzés, lécci osszd meg velünk véleményed, gondolataidat a ’Leave a Coment’ szövegre kattintva.

One response to “Búcsú az ECO Yoga Parktól – a ’titok’, amikre rábukkantunk

  1. Ebből a mentalitásból hozhatnál haza pár zsákkal!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s