Európai stílusó belváros, hangulatos kávézók és antik vásár, mindez még mindig Montevideóban

Pénteken a városközpontba sétálltunk el, ahol körbenéztünk a helyi kis árusoknál a parkban, majd felkerestünk egy pár múzeumot. Uruguayban minden múzeum ingyenes, ami tökélets, ha túrista vagy J Emiatt viszont valószínű nem tudnak elég embert megfizetni, így a múzeumok felválltva vannak nyitva. Ma ez és ez, holnp az és amaz. Szóval benéztünk a Romantikus múzeumba (vicces de tényleg ez volt a neve), ahol néhány puccos festményt, kínai vázát, ebédlő asztalt, csillárt és mosdó tálakat lehetet megcsodálni. Kérdeztük is, hogy a kínai vázák ugy mégis mit keresnek itt. Mire azt felelték, hogy hát azokat importálták… 🙂

Ezután csak sétálltunk a városközpontban, ami nagyban hasonlított Budapestre számomra. Sok nagyváros emlékeztet engem a Magyar fővárosra (vagy akár más európai nagyvárosra, mert ugye a spanyol befolyás elég erős errefelé. A spanyolok az 1500as évek körül érkeztek Dél-Amerikába és sorra hódították meg a különböző országokat, legtöbbször nagy nemtetszést keltve a helyiekben, aki ezek után korlátozva voltak életmódjukban.) Ígyhát rengetek európai stílusú épületet lehet megfigyelni Uruguayban is. S a parkok, amiken végigsétálltunk is mintha Budapestet hozták volna el hozzánk. Ennek is köszönhető valószínű, hogy elég othonosan éreztük magunkat e városkában, ahol az uruguayiak majd fele él.

Délután beültünk egy Tea menüre (Te menu), ami nem mást takart, mint 2 forró italt, 2 naracs level, 2 fehér kenyeres sajt szendvicset, 2 barnakenyeres szendvicset, 2 croissant, 1 torta szeletet és 4 kis süteményt, mindez persze 2 főre. Nekem nagyon tetszett a koncepció, hogy sok különböző féle ételt hoztak és, hogy az aztalunk tele volt finomságokkal 🙂

 

Estére Osvaldo meghívott minket egy cirkuszba. Amiről rögtön belépéskor kiderült, hogy nem cirkusz 🙂 Szerettünk volna akrobatákat és kötél táncosokat látni, amit, Osvaldó – hogy javára legyen írva – mondta, hogy nem biztos, hogy lesz. Szóval ez egy kis discó és egyben szinház szerűség volt, ahol az emeleten különböző darabokat mutatnak be állandóan válltakozó csoportok, s ami után lent lehet a discóban bulizni. Az aznap esti show 2 bohócból, ami inkább mondható szini darabnak bohócokkal, 2 bábosból és flamenkó táncosokból állt akik spanyol országból jöttek fellépni.

10 re kellett  a helyszinre érkeznünk, de a darab csak 11kor kezdődött el. Mit ne mondjak, mi Iuniával még mindig az este 11kor fekszik és reggel 7kor kel ritmusban éltünk, így már a darab kezdetekor ásítgattunk. A bohócokat még nevetéssel figyeltük, de a szünet után, ami csak éjfélkor ért véget a néma bábos showból csak a kezdetre és a tapsolásra emlékszünk. 🙂 Akár mennyire is akartunk, egyszerűen nem birtunk ébren maradni. Ha nem lettünk volna tömve a teremben és ki tudtunk volna menni, biztos haza mentünk volna, de nem tudtunk, így csak hajnali 1kor, mikor az egész show véget ért indultunk hazafelé. Előző este se maradtunk sokáig a vacsorán és most is hazamentünk, Osvaldo gondolom elég unalmas társaságnak gondolt minket. Bevallom mi is elég rosszul éreztük magunkat, hogy itt a remek alkalom, hogy bulizzunk és mi rohanunk haza aludni, de hét ha hív a természet, vagy az ágy… 🙂

Utolsó nap az antik vásárra mentünk el, ami az egyik téren található minden szombaton. Ide minden néni és bácsi eljött a kis 100 éves dolgaival. Volt itt borotva, tükör, cipő, kitúző, régi fényképek evő eszköz és persze gyönyörű szép ékszerek is. Láttunk sok olcsóbb és drágább gyűrűt is, amit alig tudtunk ott hagyni, na jó Iunia nem is tudott otthagyni mindent, egyet sikerült magáévá tenni. Nekem is majd meg szakadt a szívem egy arany és fehérarany vékony kis gyűrűn, ami egy koronát ábrázol kövekkel (persze elég diszkrét volt). De mivel USD250 volt az ára, így ott kellett hagynom. Nem vagyok az a királylámyos tipus, de ez a gyűrű nagyon cool (jó, eszméletlen) volt 🙂

A vásáron skerült szert tenni egy ugyan nem antik, de Uruguay-os Mate pohárra, szívószállal és tisztítóval mindössze 220 Pesoért (11USD), ami rendkívül jó árnak mondható. (Hogy mi az a Mate, megtudhatjátok a következőkben ha velünk tartotok 🙂)

Oh és még valami, miközben sétálltunk haza Iuniával hallottuk, hogy a parkban szól a zene és emberek táncolnak. Erről már hallottunk, így gondoltuk megnézzük a saját szemünkkel is. A parkban olyan 10 idősebb pár táncolt tangót, keringőt és egyéb hasonló táncokat, míg körülöttük háromszor annyi ember ült és állt és nagy mosollyal bámulta őket. Persze mi sem bírtunk csak úgy tovább sétállni s videót és képeket is készítettünk az imádnivaló nagymamákról és nagypapákról. Nagyon jó volt látmi, hogy ugyan már nem voltak fiatalok, de nem szégyelltek a sajt maguk szórakoztatására kiállni és táncolni. Ugyan már nem mozogtak olyan könnyedén, de lehetett látni, hogy egszer nagyon tudták a mozdulatokat.
Annyira örülnék, ha otthon is kimozdulnénak a nagyik és a téren pörögnének forognának az arrajáró járókelők és a sajt maguk szórakoztatására.

Montevideot imádtuk. S nemcsak a szép város miatt, vagy a rendkívül készséges emberek miatt, – mert itt is olyan kedves emberekkel találkoztunk, mint Colóniában-, hanem a hangulatok kis kávézók, ahol órákat töltöttünk el és a csodaszép cipő és ruja boltok miatt is! Ha valaki szép dolgokat szeretne vásárolni is olcsóbban, mint európában, akkor jöjjön ide!

Egyetlen problémánk az étkezés volt. Vegetáriánus, vagy hal étel kimerült a pizzában és néhol a hamburgerben. Persze ezek nagyon finomak voltak, de kicsit már untuk a pizzát.

Mindemellett, ha pár évre ide kellene költöznöm, abszolult nem bánnám!!! 🙂

Maradtunk volna még, de volt más látnivaló is az országban, ígyhát tovább utaztunk egy tengerparti kis településre, amiről mindenki sokat áradozott nyugodtsága, gyünyürű partjai és hippi stílusa miatt.

S hogy milyen is volt egy szinte lakatlan tengerparton, megtudhatjátok a következőkben.

 

Ha tetszett neked a bejegyzés, kérlek osszd meg ezt velünk a ’Leave a Coment’ szövegre kattintva.

 

Advertisements

2 responses to “Európai stílusó belváros, hangulatos kávézók és antik vásár, mindez még mindig Montevideóban

  1. Ádámné Teréki Beáta

    Bogi! Istennő vagy! Gratulálok az ehhez a nagy utazáshoz!!!! Nagypuszi!

    • Megkésve bár, de nagyon köszönjük! S majd ha haza megyek lesz majd videos beszámolós est is 🙂 Addig is élvezd továbbra is sorainkat, sok puszi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s