Corcovado, azaz a híres Jézus szobor és a Central negyed

Az első 2 hetet a város megismerésével, túrisztikai látávnyosságok felkutatásával és új barátaink megismerésével töltöttük.

CENTRAL ÉS A TÖRTÉNELMI MÚZEUM

Ellátogattunk a helyi Nemzeti Történelmi Múzeumba, ahol Brazília történelmével lehetett megismerkedni. Érdekes és tanulságos múzeum, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom. A Muzeum a Central negyedben helyezkedik el, ami ugye az itteni belváros, s ahol sok ember dolgozik. Emiatt a környék nyüzsis hétfőtől péntekig, de hétévégn szinte teljesen kihalt. Úgy tudjuk a kormány nem is engedi nagyon, hogy emberek ide költözzenek lakni, csak irodahelységek vannak, így tényleg senki nem jár errefelé hétvégén.

 

SANTA TERESA

Aki a város egy csendes, régies és színes sarkára vágyik, az látogasson el Santa Teresa-ba. E negyed egyik jellegzetessége a kisvonat, amit a Carioca metro állomásról lehet elérni, s ami igazából egy nagyon régi villamos. Ha az ülőhelyek már teltek, akkor az emberek kapaszkodhatnak is a kinti korlátokba, ezzel kint lógva a villamosból. Persze mikor mi hazafelé mentünk, nekünk nem maradt ülőhely, így kipróbálhattuk e régi közlekedési módot. Santa Teresában található egy régi ház rom is, ami a helyi látványosságnak számít, s ahol egy befolyásos hölgy lakott egyszer.

Van itt egy kis hangulatos mozi és sok kis étterem és kávézó is a megpihenni vágyónak.

CORCOVADO

Majd megnéztük a híres Crocovado hegy tetején lévő Jézus szobrot (Cristo Redento), amit szinte mindenhonnanlehet látni a városból. Este még ki is világítják s, így mint egy őrangyal figyeli Riót (Ezzel a céllal is volt építve 1920-30 között a keresztény egyház szervezése álltal. A pénzt a szoborra a város polgáraianka adományából gyüjtötték. Több szobor minta is volt bemutatva elkészítésre, de a többség tetszését a kitárt kezű Jézus kapta, ami a békét szimbolizálja.). A szoborhoz (30m), ami 700m magasban helyezkedik el több féle képen lehet feljutni. A legtöbb ember a kisvonatot választja, ami 48 Reiasbe kerül, viszont legtöbbször órákat kell sorbaállni a jegyért.

Másik opció a kisbusz. Ez csak 8 Reiassal több, mint a vonat, viszont rögtön indul, megáll félúton, hogy az utasok fényképeket tudjanak készíteni. Ez már jobb opció.

Aztán lehet még taxival is menni ugyebár, ami a legkényelmesebb de egyben legdrágább opció is.

S végül a hegyet megmászva, 2-3 óra alatt is fel lehet jutni. A terepen tényleg kicsit mászni is kell, nem csak sétállni, de aki szeret sportolni ez mindenkép egy szép és olcsó opció. Persze a bejáratnál még így is kell jegyet venni, hogy megnézhesd a szobrot (25 Reias), de legalább a feljutás költségét megusztad.

Mi a kisbuszt választottuk, s félúton mikor megálltunk láttuk, hogy 3 bohóc fényképezkedik. Persze nekünk se kellett több, kaptunk az alkalmon és elkészítettük a szerintünk eddigi legjobb képünket 🙂

Ezután izgatottan ültünk vissza az autóba, hogy végre saját szemünkkel lássuk gyerekkori álmunkat. Emlékszem mindig mikor a KFT Famíliát néztem, annak kezdetén mutatták mindig a szobrot, mert ők egyszer oda mentek nyarnalni. Persze akkor még nem tudtam hol található Jézus de mindig nagyon tetszett nekem. Mikor fölértünk egy kicsit csalódott voltam, mert a Tvben helikopterről vették fel a szobrot és olyannagynak tünt, viszont élőben nem olyan hatalmas. Persze azért még csodálatos látványban volt részünk s semmikép sem szabad kihagyni.


Copacabana, Ipanima, Leme.. hamarosan jön!

A véleményed sokat számít nekünk, kérlek osszd meg ezt velünk a ’Leave a Reply’ szövegre kattintva, értékeld a postot csilaggal vagy csak simán kattints a Like (Tetszik) gombra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s