Azok a csodás rioi tengerpartok

Rióban természetesen nem szabad kihagyni a híres tengerpartokat sem: Copacabana, Ipanima, Leme, Flamengo stb.. mindenki kedvére választhat J


VERMELLA

Mi először a Pao de Azucar hegy mellett található kis tengerparthoz sétálltunk el a szállásról (30 perc), ami azért tetszett nekünk nagyon, mert a hossza olyan 100m, szép hegyek veszik körül és szerencsére nem sok ember volt ott.

 

IPANIMA

Következő tengerparti uticélünk Ipnanima volt, ami a helyiek kedvence. Azt ugyan nem nagyon értettük miért, mert a viz ugyanolyan kék (és hidegJ) mint Copacabanan, a homok ugyanolyan fehér, viszont ember annál több van. Az én övtáskámnak ugye itt kelt lába, benne az összes pénzünkkel egy pár napra, így e tengerpart nem lett a kedvencünk, s vissza se jöttünk ide itt tartózkodásunk alatt.

Azt persze meg kell hagyni, hogy sokan felkészítettek minket, hogy értékes dolgokat ne nagyon vigyünk magunkkala  tengerpartra, és sok sztorit hallottunk hogyan lettek túristák kizsebelve az utcán, fényes nappal de nem gondoltuk volna, hogy a kistáska, úgy hogy mellette ültünk 3an egyszercsak eltünik majd 🙂 Még szerencse, hogy a kamerám ép a nagy táskában volt, így csak némi pénz veszteséggel megúsztuk a dolgot és a táskám eszmei értékének vesztésével 🙂 Ezután nem is nagyon vittük magunkkal a kemerát vagy telefont akárhova mentünk, s én személy szerint nem is éreztem magam biztonságban vagy 3 hétig ezután. Aztán persze hozzá szokik az ember a környezethez, emberekhez s az itteni élethez, a rájön, hogy ha nem feltünősködsz vagy nem tántorogsz részegen az utcán éjjszaka (zsebtolvajokat invitálva telefonodra avagy pénzedre), akkor Rió sem rosszabb ilyen szempontból, mint sok más nayvárosJ Ne meg ugye olyan butusok sem leszünk még egyszer, hogy csak egy valamelyikünk viszi az összes pénzt .

Leme-re is ellátogattunk, ami a helyi posh strandnak számít, s tele is van szépen kigyúrt fiatalemberekkel, s szebbnél szebb lányokkal.

 

COPACABANA

A kedvncünk természetesen Copacabana volt. Nagyon tetszett nekünk a fehér homok, a kék víz, (ami tél lévén elég hideg volt, így nem sokszor merészekdtünk be a vízbe). A part mellett sorra állnak a kis bódék ételt, helyi sört és Caipirinhát árulva. Tél lévén du 4kor lemegy a nap, s ilyenkor van ideje az embernek beszereznie egy kis ebédet – vacsorát, s 6-7 óra körül már ismét a parton lehet, hogy élvezzen egy kis strand röplabda játszmát a helyi fiatalemberekkel… nem egy rossz program 🙂

Copacabana egyik jellegzetessége a fekete-fehér macskaköves út a part mellett, ami sok képeslapon megtalálható. Nekünk nagyon tetszett a mintázata.

Nyáron a víz melegebb, s az óceán jobban vissza van húzódva, így több helyet hagyva a túristáknak a parton feködni, viszont sokkal melegebb van és a túristák száma is jóval több (számunkra már elviselhetetlen szinten van) így mi úgy állapítottuk meg, hogy a Riói karnevált leszámítva (ami az itteni nyáron Jan-Feb-ban van) télen érdemes Rióba/Brazíliába jönni, hisz mindent „megkapsz” amitnyáron is és ráadásul nem kell több ezer túristával küzdeni :-).

Következő postban megtudhatjátok milyen is a legnagyobb riói Favelába (szegény negyedbe) ellátogatni…

A véleményed sokat számít nekünk, kérlek osszd meg ezt velünk a ’Leave a Reply’ szövegre kattintva, értékeld a postot csilaggal vagy csak simán kattints a Like (Tetszik) gombra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s