Beköltöztünk Filippe-hez, itthon vagyunk!

Ahogy végetért a két hét, eljött az idő, hogy Louis, Carrie, Jack és később Laura és James is hazautazzon Angliába. S mivel is lehetne lezárni egy fergeteges 2 hete Rióban, mint egy bulival Lapaban. Lapa híres a Riói utcai samba partikról. Csütörtöktől szombatig le vannak zárva az utcák, sa híres Lapai fehér híd alatt a helyi samba dobosok zenésítik be a környéket. Emellett sok klub is megtalálható errefelé leginkább samba és funky zenét játszva. Aki erre jár, mindenkép látogasson el ide is.

TIJUCÁRA KÖLTÖZTÜNK

Most, hogy barátaink elmentek az Eco hostelből, itt volt az ideje, hogy mi is kiköltözzünk. CS keresztül megismerkedtünk Filippevel, ”aki nélkül ez az este nem jöhetett volna létre” J. Szóval Filippe azelső találkozáson rögtön föl is ajánlotta, hogy töltsük nála a hétvégét. Carrie and Jack aznap utazott haza, s immár nem volt annyira otthonos a kis hostelünk, így örömmel fogadtuk el Felippe meghívását, s szombaton már Tijucán is voltunk. Felippe egy kémikus, aki szeret  rugbi-zni, gitározik egy zenekarban, s hatalmas szívével mindannyiunkat rabul ejtett. Hétfőn mikor kiköltöztünk, jött tőle egy email: Gyertek vissza, hiányoztok! 🙂 így pár napos Copacabanai hostelben alvás után vissza is mentünk hozzá és nála töltöttük a hátralévő napjainkat.

A Copacabana hostel 32 Reias volt éjjszakánként, s csak azért érte meg ott aludni pár napot, mert közel volt a tengerparthoz, ahol azon a héten szinte minden napunkat töltöttük. Így örömmel költöztünk vissza Filippéhez. Persze a pár hete beszélt nem biztonságos környéknek hírét hamvát sem láttuk. Nemcsak hogy a tengerpart tele volt emberekkel holt szezon lévén is kb hajnali 1ig, de az utcákon még éjszakai is nyitva voltak a kis szendvicses-gyümölcslés helyek, éjszakai buszok reggelig jártak, s tökéletes biztonságban éreztük magunkat errefelé. Azt mondják a biztonság sokat fejlődött Brazíliában s főleg Rióban az elmúlt 1-2 évben, s ez még csak fokozódni fog a közelgő 2014es FIFA VB és a 2016os Olimpia miatt, amik ugye itt lesznek rendezve.

MEGISMERKEDTÜNK FILIPPE CSALÁDJÁVAL

Filippével annyira megszerettük egymást, hogy még  családjának is bemutatott minket. Az anyukája a bátyjával (Fabricio) és barátnőjével (Roberta) ott aludt egyszer kétszer Filiipénél, s másnap isteni Feijao-t készített nekünk. Apukájához is ellátogattunk, ahol a nagymamája elhalmozott minket ajándékokkal, s ahol csak ismét isteni igazi brazíliai ételeket próbálhattunk ki.

Filippénél lakás nagyban hozzásegített minket ahhoz, hogy igazán otthonosan érezzük magunkat Rióban. Otthona, ahogy mondta a mi otthonunk is volt, s ezt éreztük is! WE LOVE YOU!!

A következő pár hetet Filippe és családja társasága mellett relaxálással, tengerparti sütkérezéssel, még több röplabdázással és a többi kis túrista látványosság meglátogatásával töltöttük. Ezekről a köv. Posztban olvashattok.

A véleményed sokat számít nekünk, kérlek osszd meg ezt velünk a ’Leave a Reply’ szövegre kattintva, értékeld a postot csilaggal vagy csak simán kattints a Like (Tetszik) gombra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s