Különleges andoki szertartások meditációval és sámán festéssel

Azt már régóta tudjuk, hogy az azonos számú dátumok különleges energiával bírnak, ezért eme napok igen fontosak és jó ha meditálást is beiktatunk a napi programba. Tavaly is együtt töltöttük e napot Iuniával és meditáltunk reggel és este 10kor is.

2011 November 11-e

11.11.11-ről tudtuk, hogy sok válltozást fog hozni az emberek életében. Az ezt megelőző 19 nap kimondottan jó volt arra, hogy spirituális lényekkel, és felsőbb énünkkel összekapcsolódjunk és útmutatást kapjunk a jövőre vonatkozóan. Tizenegyedikét követő napok sokak életében összezavarodottságot hozhatnak, de ezek mind csak a következő lépések előkészítésére szolgállnak.

Aznapra megvoltunk hívva egy Paloma és Nikó álltal szervezett meditációra, ami persze 11 órakkor kezdődött. A napot a tipiben kezdtük, ahol a tűz már lobogott, mikor megérkeztünk. Kezdéskor mindannyian 3 coca levelet választottunk ki egy tarisznyából, hogy aztán a tűzbe helyezzük őket, ezzel kérve Nagypapa Tüzet (Taita Nina), hogy teljesítse kívánságainkat, amik persze nem csak személyre szabottak, de legtöbbször az emberiség egészét, s Pachamamát (Anya föld) érintő kéréseket szoktunk magunkban elmondani. Ezt a fajta coca level ajánlást kintu-nak hívják, s az inka kultúra leggyakrabban megjelenő eleme. Kintut lehet a tűzbe helyezni, a fölbe ásni, vagy egy kő alá is rakni. A kintu 3-5 szép coca levélből áll.

A kintu után meditáció következett, amit reiki energia-gyógyító kör követett, ahol pókháló szerűen ültünk le és egymásra raktuk kezünket, s energiánkkal gyógyítottuk a kör összes résztvevőjét és magunkat is.

Ebéd időben az ilyenkor szokásos  közösből ettünk még mindig a tipiben. A különböző meditációs összejöveteleken álltalában mindenki hoz magával gyümölcsöt, kekszet, zöldséget esetleg kenyeret s mikor evésre kerül a sor, azt osztjuk meg közösen. Aznap mi nem ettünk az ebédből, mert előző este óta koplaltunk aznap estig, hogy meditációnk még erőteljesebb legyen.

Ebéd után a chakana meditációs helyen manifesztáltunk különböző dolgokat a jövőre, methát ez a nap a Tzolkin szerint nagyon jó a manifesztálásra.

(Tzolkin poszt itt olvasható)

Nagyon jól telet ez a nap, csendesen, meditálva olyan emberek között, akik egy hullámhosszon rezdülnek veled, együtt enni, s egyszerűen csak a tipiben lenni és magunkba szívni a levegő energiáját.

Az estét otthon Iuniával szintén meditálással zártuk, s  reméltük, hogy holnap érezni fogjuk a változás szeleit. Válltozást különböző téren, egyik az alvás, hisz az elmúlt 19 éjszaka mind különös álmaink voltak, amik valószínű, hogy a mult elengedésére szolgálltak, de nem bántuk már egy pár álom nélküli éjszakát.

12.11.11. – Női kör szertartás

Másnap tökéletesen ébredtünk. Tökéletes aludtunk, nem voltunk fáradtak, nem voltunk nyomottak, s nem is álmodtunk 🙂

Aznap visszamentünk Palomáékhoz, aki aznap egy csak nőknek tartott szertartás kört szervezett 20 nőnek. A napot ugyan úgy a tipiben kezdtük meditációval, majd zenéltünk, táncoltunk a kertben s közösen majszoltuk a hozott gyümölcsöket.

Azt követően sámán kőfestés következett. Ehhez Paloma körbeadott néhány andoki szimbólumot, hogy megértsük jelentőségüket és hogy segítsen megértenünk látomásunk jelentőségét, merthogy az álltala mutatott jelek jelennek meg leggyakrabban az embereknek. Miután ezeket átbeszéltük egy vezetett meditáció következett, ahol megjelentek a különböző szimbólumok nekünk. Ezt követően nem volt más hátra, minthogy ema szimbólumokat kőre vessük, vagyis fessük 🙂

A nap folytatódik a várva várt temascallál, azaz az izzadó sátorral…

Advertisements

2 responses to “Különleges andoki szertartások meditációval és sámán festéssel

 1. Kedves Lányok!

  Nagyon megindító volt a szertartás egészének leírása. A sátor elején lévő jelről szeretnék kérdezni (egy körben három vöröses színűre festett kör). Erről mondtak valamit, mit jelképez, honnan származik?
  Ezt a jelet ismertem már Nicholas Roerich művészetéből. Egyetemes béke jelet akart megalkotni, felidézni. Az 1930-as években festett Madonnájának kendőjére is ezt a jelet festette. Talán van kapcsolat.
  Várjuk a további bejegyzéseket!

  Réka

 2. Szia Ré

  örülök, hogy írásunk tetszett, visszajelzésetek sokat jelent nekünk!
  A jel, ahogy írtad a békét szimbolozálja. Úgy látszik tényleg univerzális jel lett .-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s