Az ünnepek Peruban

Karácsony Peruban

Cuzcóban ismerkedtünk meg Ilia-val is, Howard barátjával, aki miatt ő annó ide jött Peruba. Ilia egy erdetileg orosz származású, Canadában felnőtt, s már közel 20 éve Peruban élő csontkovács, aki itt nősült meg. Karácsonyra meg is hívott minket magához Calca-ban lévő házába, amihez csodálatos kert, mindenféle virágokkal és egy folyó is tartozik. Örömünkre egy hatalmas karácsonyfa is állt a nappaliban, így karácsonyi élményünk majdnem tökéletes volt. 24e este közös vacsi után hosszasan beszélgettünk, majd spanyol, angol és orosz számokra táncoltunk a nappaliban. Másnap keszeget barbekjúztunk, édes krumplival és salátával, ezzel ünnepelve a szeretet ünnepét.

Ilia calcai házát szintén épp kiadni készülte, de Januárban még üresen áll. Mondtuk is neki, hogy tökéletes lenne idejönni írni, s mivel Ilia is éppen könyvet készül írni, hárman irogathatnánk itt egy kicsit. Iliának természetesen nagyon tetszett az ötlet, főleg, mert ez elmult két napban sok konstruktív beszélgetésen voltunk túl. Ám sajnos eme terv nem jöhetett létre, mert következő héten Canadába készült, hogy meglátogasa a családját, de felajánlotta, hogy mi nyugodtan költözzünk be pár hétre. Kaptunk is az alkalmon és be is kuckóztunk.

 

Új év

Az újév beköszöntésekor már Calcán laktunk, de ünnepelni átugrottunk Urubambába. Itt az egyik ismerősünk házába voltunk hivatalosak, akik ugyan nem voltak otthon, de vendégeik (mexikói pár) igen, akiket szintén ismertünk. Átugrott még pár olasz lány és srác és 12en köszöntöttük 2012őt (J). Először egy kis vacsorát ütöttünk össze, majd tüzet raktunk, s akörül ültünk, énekeltünk, s zenéltünk az új év eljövetelekor.

Az este csöndesen telt, s 12 év után először alkohol nélkül. De talán köszönteni egy ilyen különleges évet, mint 2012, ez volt a legjobb mód.

Következő napjaink egészen Jan 15ig csöndesen teltek Calcán. Irogattunk, olvastunk, sportoltunk és meditáltunk. Nyugalomban készültünk a közelgő hazatéréshez.

 

Itt az ideje hazamenni?

Merthát igen novemberben eldöntöttük, hogy Peru lesz az utolsó állomásunk, s a Szent Völgy után még elnézünk Arequipába és talán a Nasca vonalakhoz, de utána Limába vesszük az irányt és megyünk haza.

Időközben úgy határoztunk, hogy se Arequipába se Nazcába nem megyünk, hanem egyenesen Limába, s onnan haza. Karácsonykor repjegy után is néztünk és Január végei időpontot jónak is tartottunk.

Jegy vásárlásunkat nem mondtuk otthon, mert meglepetést akartunk a családnak, így akár milyen nehéz is volt, el kellett kerülni a mikor is jössz haza avagy mik a következő hónapi terveitek beszélgetéseket.

Mikor terveimet Akirának meséltem, kiderült, hogy ő pont Las Vegasban lesz, mikor mi mennénk haza, s mondta, hogy menjek Vegast útba ejtve s töltsek el ott pár napot. Igent mondtam, erre a hirtelen jött alkalomra, s izgalommal gondoltam a Vegasi napokra.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, hisz meg kell említeni még valakit, akivel Cuzcói tartózkodásunk alatt találkoztunk (mindő a következőkben).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s