Munay-Ki először Magyarországon

Legelső nap, mikor Howard irodájában olvasgattunk, akadt meg a szemünk egy könyvön, minek a címe Cusco, Út a Belső Békéhez volt, s írója Diane Dunn. A könyv rögtön felkeltette érdeklődésünket, mert úgy gondoltuuk, hogy az Inka fővárosról és annak környékéről szól. Ám mikor elkezdtük olvasni rögtön rájöttünk, hogy a sztori ennél sokkal több.

Diane amerikában kezdte el pályafutását egy szinház megnyitásával, ám hamar kiderült, hogy valami másra vágyik életében. Keresése alatt bukkant rá egy vallásos pásztor képzésre, amit el is végzett, majd Dél-Afrikába költözött. Évekig otthon és/vagy munka nélküle emberekkel dolgozott és heti gyógyító kört tartott nekik Johannesburgban.

Ekkor sodorta el őt a sors Peruba, ahol megismerkedett két Inka sámánnal, akiktől elkezdett tanulni, s akikkel ezután több konferenciát is szervezett Afrikában. Ezek után hamar úgy érezte, hogy  afrikai útja  végéhez közledik (9 év), s szíve Peruba hívta őt.

Következő évben át is költözöt, s immár 10 éve itt él, Pisacban, Cuzcótól nem messze. Első könyve, amit mi is olvastunk erről az „útról” s az andoki kultúráról szól. Pár év után Pisacban nyitott egy szállót, amit Paz y Luz-nak (Béke és Fény) hívnak, s ahol különböző energia gyógyító s spirituális képzéseket és konferenciákat is rendeznek. Aki Pisac körül jár, mindenkép nézzen el hozzá (www.pazyluzperu.com).

Diane története, Inka tanulása és tanításai annyira megtetszettek nekünk, hogy ezt Howarddak el is mondtuk. Ezek után természetesen nem lepődtünk meg, mikor erre azt felelte, hogy ha szeretnétek vele találkozni el tudom intézni, hisz Diane a barátom. Persze, hogy akartuk, s ittlétünk alatt többször is találkoztunk vele.

 

Munay-ki

Diane tovább folytatta tanulását Peruban a sámánoktól, s hamar ő maga is tanító lett.

Három napos kurzusa, amit tanít magában foglalja a 4 elem (föld, víz, levegő, tűz) megismerését, ahogy azt az ősi inkák tanították és a Munay-kit (www.munay-ki.org).

Munay-ki a Quechua Munay szóból származik és azt jelenti „Szeretlek”. Az andoki gyógyító emberek már évszzázadok óta tanítják a Munay-ki úgynevezett „Kilenc Jogát” a Szent Hegyekeben, azonban a nagyvilág számára csak 2006 óta érhető el. Eme jogok segítenek, hogy kiteljesítsük életünket és azok legyünk, akik igyzából vagyunk, az emberi faj következő lépcsőfoka, a Homo Luminous.

A Munay-Ki segít „felébreszteni” a gyógyító erőt kezeinkben, s elősegíti multban szerzett sebeink gyúgyulását. Ugyan ezen energia segít majd ellenállóbbnak lenni betegségek ellen, könnyebben meglátni az úgynevezett nagyobb tervet/képet (Big Picture). Az élet célunk kikristályosodik előttünk, s követni tudjuk azt, ami igazán élvezettel tölt el minket. Emellett képesek leszünk meglátni, hogy mi nem működik az életünkben, s hogyan tudunk ezen válltoztatni. A kurzuson tanultak egyben segítenek majd a 2012 körüli válltozásokat könnyebben áthidalni.

 

Munay-ki Először Magyarországon

Eme tréning nekem annyira megtetszett, hogy mindenkép szerettem volna ezt Magyarországra is elvinni, s otthon is megisertetni az embereket eme tanítással és tudással. Eme vágyamat természetesen Diannel is megosztottam, aki nyitott volt ötletemre, s meg is beszéltük, hogy 2012 Június 1-3 között megrendezzük az első Munay-ki képzést Magyarországon!

Ha kérdésetek van, vagy regisztrálni szeretnétek a képzésre, küldjetek egy email a threebackpacks@gmail.com email címre.

Perui, s egyben dél-amerikai utazásunk ezzel a történettel ért véget, s izgatottan néztünk szembe új kalandjainkkal OTTHON…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s